Navigace

Obsah

Smuteční síň na hřbitově v Soběslavi

Typ: projekty
Jedná se o stavební úpravy stávajícího objektu doplněného o venkovní bezbariérovou rampu a vyrovnávací schodiště.

Popis projektu:

Architektonicky cenné prvky, hmota budovy a celkové pojetí objektu jsou zachovány. Původní přístup je veden přes venkovní předsazené schodiště, které bylo přestavěno na kamenné masivní stupně. Bezbariérovost objektu je zajištěna boční venkovní vyrovnávací rampou s bočním přístupem zleva. Na pravém boku objektu je nově zřízena prodejna květin se vstupem přes venkovní předsazené schodiště. To slouží především pro výstup ze síně do volného prostoru hřbitova a též pro vstup do místnosti pro pozůstalé.

Hlavní síň je zvětšena o dva boční prostory přísálí probouráním šesti otvorů v bočních stěnách. Tyto otvory budou interiérově uzavíratelné a umožní variabilní uspořádání prostoru jak pro malé, tak velké obřady. Katafalk je upraven a opatřen novým zdvihacím zařízením.  Interiéry síně ozdobil obraz Teodora Buzu s názvem Střípky života.

Na zadní vstup v centrální poloze navazuje chodba, ze které je přístup do síně na katafalk a do místnosti výstavu zemřelého. Chodbou je dále přístupné zázemí obřadníka s kanceláří a příslušenstvím a místnost pro pozůstalé, která je s výstavem propojena velkorozměrovým zaskleným oknem.

Všechny místnosti jsou vybaveny vhodným nábytkem.

Zhotovitel stavebních úprav: Spilka a Říha, s.r.o., Soběslav

Náklady stavební akce: 13.882.956,- Kč

Termín realizace: 05/2019 – 11/2019


Vytvořeno: 27. 11. 2018
Poslední aktualizace: 3. 6. 2020 08:09
Autor: Ing. Bohumír Ctibor